Рибні тефтелі в томатному соусі.


Досить складна рибна страва, але воно того варте. Тому готуємо рибні тефтелі, та смакуємо ситно та довго, тому що сподобається всім.

Інгредієнти:

- Філе білої риби - 500 грамів.
- Кінза - 4 ст.л. ложки.
- Яйце - 1 шт.
- Хлібні крихти - 2/3 склянки.
- Шафран - 1/8 чайної ложки.
- Петрушка - 4 столові ложки ложки.
- Зелена цибуля, сіль і перець за смаком.

Інгредієнти для томатного соусу:

- Помідори - 4 штуки.
- Часник - 2 зубчики.
- Цибуля - 1 штука.
- Паприка - 1 чайна ложка.
- Оливкова олія - 1/4 склянки.
- Цукор - 1 чайна ложка.

Як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі:

1. заливаємо шафран 4 чайними ложками теплої води.
2. Нарізаємо рибу на шматки, після чого додаємо яйце, трави, хлібні крихти і шафранову воду і подрібнюємо блендером. Додаємо сіль і перець чорний мелений, за смаком і перемішуємо.
3. Далі вологими руками формуємо тюфтельки розміром з волоський горіх, викладаємо на деко і ставимо на деякий час в холодильник.
4. Тепер готуємо томатний соус. Помідори бланшируємо, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і крупно нарізаємо.
5. На оливковій олії обсмажуємо цибулю, близько 5 хв, потім додаємо часник і спеції. Обсмажуємо декілька секунд і додаємо помідори, сіль, цукор, перець і склянку води.
6. Після цього, доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні 15 хв.
7. Тепер дістаємо тефтелі з холодильника і акуратно викладаємо їх в томатний соус. Дивимося, щоб тефтелі рівномірно вкрилися соусом.
8. На середньому вогні, доводимо соус до кипіння, прибираємо вогонь і тушкуємо ще 20 хвилин.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 02 16



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *