Холодний суп - м’ясна окрошка.


Пізньої весни, або на початку літа зазвичай готують окрошку. Це такий вітамінний холодний суп, який не тільки втамовує голод, але й спрагу, так як на основі кефіру та досить холодний. Окрошку у нас завжди готували тоді, коли вже були свіжі огірки з грядки, саме вони надавали окрошкі свій незабутній аромат, а замінити м’ясо можна вареною ковбасою, тільки тою, що з м’ясом! Тому почастуйте родину смачною стравою - окрошка.

Для приготування окрошки потрібно взяти:1 літр знежиреного кефіру (можна сироватку домашню),
0,5 кілограми яловичини,
4 яйця,
1 чайна ложка гірчиці,
200 грамів 15% сметани,
4 картоплини,
2 огірочка,
пучок петрушки і пучок кропу,
трохи кінзи і зеленої цибулі,
листочки свіжої м'яти,
за бажанням - 1 столову ложку натертого хрону,
3 редиски,
1 зубчик часнику та лимон.

Відваріть м'ясо до готовності (варіть 1,5 - 2 години, щоб воно стало м'яким та ніжним). Під час варіння додайте сіль, лавровий лист і горошини перцю. 1 склянку бульйону відлийте в окремий посуд, він знадобиться для заправки. Остудіть. Відваривши картоплю в мундирі і яйця, охолодіть і їх.

Овочі для окрошки необхідно нарізати дуже дрібно, тоді смак буде більш ароматним і насиченим.

Наріжте огірок, редиску і картоплю, білки і м'ясо кубиками. Дрібно наріжте зелень кропу, петрушки, кінзи, м'яти. Всі нарізані продукти покладіть в каструльку і заправте 1-ю склянкою охолодженого бульйону і знежиреним кефіром, додайте сметану і перемішайте.

Розітріть жовтки з гірчицею. Зелені пір'я цибулі і часник дрібно наріжте і розітріть з сіллю. За бажанням додайте натертий хрін для гостороти. Перемішайте і підсоліть, за смаком.

Поставте каструлю з окрошкою в холодильник на 1 годину для охолодження. За цей час окрошка настоїться і буде дуже смачною! Перед подачею додайте в кожну порцію часточку лимончика.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 02 24



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *