Квашена капуста домашнім способом.


Таким способом квасити капусту дуже швидко, та й смак буде чудовим. Тому готувати бажано малими порціями, щоб постійно була свіжа.

Беруться три трилітрові банки і заповнюються нашаткованою капустою, припорошується кожен шар морквою та кмином. Моркви кладіть трохи, щоб вона не підфарбувала капусту в жовтий колір. Кмин - за смаком.

Далі заливається кожна банка літром звичайної води з криниці (чи з-під крана) з розчиненими 2 столовими ложками солі. Закривається чистою марлею і ставиться для заквашування, періодично протикаючи шари довгою паличкою для виходу газів. Через три дні в кожну банку додається столова ложка цукру.

Коли капуста осяде, прекладіть її з трьох банок в дві - якраз виходить потріба кількість.

Заквашена таким способом капуста виходить біленькою, хрусткою і дуже смачною - навіть розсіл можна пити як сік. А оскільки вона у вас довго не затримається, то готуйте її раз за разом - у міру з'їдання.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 03 03



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *