Гарбузове варення з курагою.


Як не дивно, але і це варення приготовлено з гарбуза. Додані туди курага і лимон створюють дуже приємний смаковий ефект.

Інгредієнти для приготування варення: - 1 кг очищеного гарбуза,
- 300 г кураги,
- 300 г цукру,
- 1 лимон,
- 2 склянки гарячої води,
- 2 чайні ложки пектину,
- 2 зірочки анісу.

Нарізану кубиками курагу на 30 хвилин залити гарячою водою. Очищений гарбуз розрізати на кубики 1х1 см. Лимон розділити на 4 частини, потім кожну з них - на тонкі поперечні скибочки разом з шкіркою.

Воду, в якій була замочена курага, злити в окрему ємність, додати цукор і нагріти, помішуючи, до утворення прозорого сиропу. Всипати в нього підготовлені гарбуз, курагу, лимон і аніс. Варити на повільному вогні близько 50 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким. Пектин змішати з 1 чайною ложкою цукру, всипати в варення і варити 2 хвилини. Розкласти по банках і прибрати на тиждень в холодильник. Через тиждень, гарбуз просочиться смаком кураги, і варення стане абрикосовим!

сайт - retsepty.com.ua - 2013 03 03



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *