Як приготувати тушонку в домашніх умовах.


Серед різноманіття заготовок на зиму, мабуть головне місце займають рецепти консервування з м’яса. А приготування домашньої тушонки - це самий смачніший рецепт, звичайно, якщо Ви вживаєте м’ясо.

приготування домашньої тушонки

Інгредієнти для приготування тушонки: - Свіже м'ясо;
- Сало (по вазі приблизно в 5 разів менше, ніж м'яса);
- Сіль (не більше 1 чайної ложки на кілограм);
- Лавровий лист, перець горошок;
- Кілька великих каструль, щоб варити;
- Банки для упаковки.

Приготування домашньої тушонки:

Нарізане м'ясо потрібно покласти в сухі каструлі, посолити і поставити на дуже слабкий вогонь. Воду в каструлі доливати не можна. Свіже м'ясо містить в собі достатню для приготування кількість вологи, яка на початку гасіння вийде з нього. (Якщо м'яса дуже багато, його можна покласти не все відразу, а нарізати і додавати по мірі зменшення об’єму, але затягувати процес додавання м'яса довше години-півтори не варто.)

Тушкувати м'ясо потрібно зрідка помішуючи, десь 4,5 - 6 годин, тому запасіться терпінням і часом (а також електрикою або газом). В середині процесу беремо половину всього сала, дрібно ріжемо й додаємо у м'ясо. В кінці приготування кладемо лавровий лист і перець горошок.

На відміну від домашнього печені, ні цибулю, ні часник в тушонку класти не можна - інакше вона буде не довго зберігатися.

Готовність тушонки визначаємо на смак. Ще гаряча тушонка розкладаємо в сухі банки. Тепер потрібно тільки розтопити сало, що залишилось та залити дещо вихолонувше м'ясо.

Деякі уточнення:

Для яловичої тушонки потрібно брати лише свіжу яловичину у великих шматках (філе). Підійде і вже порізане м'ясо. Заморожене м'ясо купувати не потрібно, щоб не змарнувати труди та продукти.
Щоб тушонка зберігалася, готове м'ясо заливають зверху жиром. Сама по собі яловичина зазвичай не містить потрібної кількості жиру, тому для приготування яловичої тушонки використовують жир іншого походження, наприклад, свиняче сало. А для приготування свинячої тушонки, жир можна зрізати з купленого м'яса, а в кінці приготування розтопити і залити їм тушонку.

У процесі приготування - яловичина уварюється приблизно на 40%. Це означає, що свіжого м'яса треба закупити більше, ніж вам потрібно тушонки. Упаковка - слабке місце в домашньому приготуванні тушкованого м'яса. Тому починати процес потрібно з пошуку підходящої тари і найкраще використовувати звичайні банки. Але у будь-якому випадку тара повинна бути стерильна - її потрібно прокип'ятити (або хоча б обдати окропом) і просушити.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 03 07



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *