Абрикосовий конфітюр з горіхами.


Ще один конфітюр, але вже з добавлянням горіхів до абрикос. Також дуже смачно.

Інгредієнти:
     На 1 літр:
     1 кілограм стиглих абрикосів,
     1 кілограм цукру,
     1,5 склянки води
     1 склянка мигдалю або фундука.

Приготування:

Горіхи обдати окропом і зняти шкірку. Абрикоси перебрати, вимити й обсушити. Плоди розділити на половинки і видалити кісточки.

Підготовлені абрикоси викласти в каструлю, додати 800 грамів цукру та залишити на 1 годину.

Для сиропу цукор, що залишився розчинити у воді і закип'ятити. Гарячим сиропом залити абрикоси, обережно перемішати, довести до кипіння і варити, час від часу помішуючи, 2-3 хвилини на повільному вогні.

В абрикоси з сиропом додати горіхи, перемішати, зняти з вогню і залишити в прохолодному місці на 8-10 годин. Потім ще раз довести до кипіння і варити 20-25 хвилин.

Гаряче варення розкласти в підготовлені банки та закатати. Перевернути догори дном, укутати і дати повністю охолонути.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 03 07



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *