Дуже корисне м’ятне варення.


В багатьох на подвір’ї росте м’ята, але не всі використовують її на свою користь. Майже завжди м’ту сушать, та заварюють, як чай. Але можна з неї зробити варення. М’ятне варення дуже корисне для здоров'я та допомагає при простудних і шлункових захворюваннях, тому зробити собі таку заготовку потрібно.

м’ятне варення

Береться 200 - 300 грамів гілочок м'яти перцевої разом зі стеблинками, заливається 0,5 літрами води і варимо на дуже повільному вогні 15 хвилин. Потім залишаємо настоятися на добу.

Після цього масу віджимають, відвар проціджуємо, додаємо 1кілограм цукру і 0,5 чайної ложки лимонної кислоти.

Варимо до готовності на повільному вогні.

Вживати можна з булочками до чаю, або чайну ложечку вранці, як мед, для профілактики. Дуже корисно при захворюванні шлунка, а ще краще при неврових розладах, коли нерви наиягнуті, як струни, тому приємного...

сайт - retsepty.com.ua - 2013 03 00



Понравилась статья - поделись ссылкой с друзьями.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *