Як приготувати варення з бузку?


Весною жодна людина не пройде повз красивого та пахучого куща бузку! Він так смачно пахне, то чому ж не приготувати собі варення з пелюсток бузку?

варення з бузку

Для приготування варення з бузку візьміть:
Квіти бузку - 500 грам,
Цукор - 500 грамів,
Вода - 2 склянки,
Лимон - половинка.

Приготування варення.
Зібрані квіточки бузку промиваємо холодною водою, щоб чистий продукт використовувати, заливаємо водою і кип'ятимо 10 хвилин.
Потім видавлюємо в отриману суміш лимон, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Сік, що виділився за цей час, потрібно зціжувати в посуд для варіння варення, туди також додаємо потрібну кількість цукрового піску і варимо сироп.

Решту квітів бузку старанно розтираємо з однією ложкою цукру і соком лимона (10 крапельок), після чого занурюємо всю цю масу в готовий сироп і від моменту закипання варимо 20 хвилин на дуже повільному вогні, періодично помішуючи. Готове варення розливають по банках і закочуємо.
І взимку, чи й влітку та восени - п'ємо ароматний чай з бузковим варенням.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 03 07



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *