Що робити, щоб картопля не розварювалась при варінні?


Розварена картопля може зіпсувати страву, над якою Ви так старанно працюєте. Наприклад для салатів з картоплею, потрібно, щоб картопля була ціленькою, для того, щоб ї можна було подрібнити, або вирізати з неї середину для фарширування. Таких прикладів може бути безліч, та цій проблемі можна зарадити.

приготувати картоплю

Для того, щоб картопля не розварилась при варінні, потрібно вибрати одну з порад.

По перше, потрібно для певних страв брати певні сорти картоплі. Наприклад жовті види картоплі добре розварюються, тому вони більше подійдуть для супів та пюре.

По друге - не у всі страви потрібно класти картоплю з самого початку до закіпання. Наприклад моя знайома з Криму, при варінні супів картоплю кладе за 5 хвилин до закінчення варіння, потім суп знімає та дає йому постояти. Картопля добре доходить до своєї кондиції, та зберігає максимальну кількість поживних речовин.

А якщо великого вибору сортів картоплі ви не маєте, та й в родині полюбляють добре проварену картоплю, тоді скористайтесь наступною порадою. Коли поставите картоплю варитися, візьміть трохи лимона (часточку), та покладіть лимон в каструлю коли вода закипить. Лимонний сік не дасть картоплі розваритись, навіть при довготривалому варінні. Як бачити - все просто та не потребує чогось особливого! Отже - тепер ви знаєте, що потрібно робити щоб картопля не розваювалась при варінні.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 03 31



Понравилась статья - поделись ссылкой с друзьями.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *