Компоти на зиму із заморожених та свіжих ягід.


Компоти на зиму із заморожених та свіжих ягід

Компоти на зиму із заморожених та свіжих ягід чим вигідні, що можна робити справжні мікси, які взимку зробити немає можливості. Хоча в наш час в морозильній камері можливо заморозити всі ягоди та скільки потрібно, але в такому варіанті є свої незручності. По перше - все потребує енергіїї, місця для зберігання, та немає гарантії, що не зіпсується холодильник, або щось ще... Не потрібно забувати, в якій країні ми живемо... Тож краще приготувати компоти на зиму вже влітку, а скориставшись замороженними ягодами, можна дочекатись наприклад смородини та агрусу і абрикос, щоб міксований компот був ще смачніший та корисніший.

Тож для початку розморозимо заморожені порічки, (варення з порічок) які додадуть компоту приємну кислинку та свій аромат:

заморожені порічки

Також розморозимо заморожену полуницю, (варення з полуниці) яка надасть компоту свій неперевершений аромат, та колір:

заморожена полуниця

А добавлянням замороженої суниці (варення з лісової суниці) ми надамо компоту красивого кольору та ще раз підкреслимо смак:

заморожена суниця

Потім потрібно взяти свіжу смородину, яка щойно дозріла. Смородина додасть компоту додаткові мікси в кольорі та смаку, а про користь смородини навіть говорити не потрібно... Просто потрібно її вживати взимку!

свіжа смородина

Також обов’язково потрібно додати свіжу малину, якої в цей час багато, та вона набрала всі свої найкращі смакові якості.

свіжа малина

А далі можете добавити також абрикоси, агрус та інші ягоди, щоб компоти на зиму були ще смачніші.

Отже всі ягоди потрібно накласти в банки так, щоб загальний об’єм був десь:
літрова банка ягід - на одну трилітрову банку!

Потім в кожну банку потрібно добавити півтора стакани цукру (200 грамовий стакан).

Потім в кожну банку потрібно всипати чайну ложку лимонної кислоти (без верха) - ВАЖЛИВО!

заготовка для компоту

розфасовка для компоту з ягід

Хочу нагадати, що для компотів, ягоди потрібно старанно мити. Банки краще пропарити на водяній бані. Кришки 5 хвилин прокип’ятити. Ці умови дуже важливі, щоб вся робота не зійшла на нівець...

Отже після того, як всі банки повністю укомплектовані всим потрібним, заливаємо в кожну банку киплячу воду та закупорюємо залізними кришками.

Потім всі банки потрібно перевернути та укутати чимось теплим на 24 години. Після чого розкутати, поставити в звичайне положення, дати вихолонути повністю, та перенести в прохолодне місце для довго-тривалого зберігання. І таким компотом ви будете пригощати всіх своїх знайомих та родину. Тому що компоти на зиму із заморожених та свіжих ягід дуже корисні, так як зберігають максимальну кількість корисних речовин.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 07 07



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *