Красиві формовані котлети.


Котлети готують всі, а якщо спробувати зробити красиві котлети правильної форми, з своєрідною начинкою.

формовані котлети

Крім того, що котлетки самі по собі дуже смачні і соковиті, вони завжди виходять дуже красивими, одна в одну, при цьому дуже високі - сантиметрів 3 - 4. Такі не соромно і на святковий стіл подати.

У складі котлет, Ви нічого нового для себе не знайдете, фарш робиться як на звичайні домашні котлети, тільки без хліба.

Інгредієнти для приготування котлет:
1,5 кг свинини (можна брати куряче філе, або змішаний фарш - як вам подобається)
2 - 3 крашанки
3 середні картоплини
1 велика цибулина
2 - 3 зубчики часнику
Сіль, чорний перець за смаком
рослинна олія.

Беремо вафельні форми, з розрахунку 3 штуки на 1 котлету (котлетки виходять дуже високими і важкими, з цієї кількості м'яса виходить приблизно 12 - 13 котлет).

Приготування:

М'ясо перемолоти на м'ясорубці 2 рази.

Додати натерті на дрібній тертці:

Цибулю, сиру картоплю, часник, поперчити-посолити за смаком і гарненько перемішати.

Далі залишити фарш на столі хвилин на 20-30. А ось тепер можна приступити до приготування самих котлет. Беремо один вафельний коржик і викладаємо зверху на нього фарш. Можна чайною ложечкою - це буде добре наповнена 1 ложечка, а можна - просто руками. Накриваємо фарш другою вафелькою. Знову викладаємо фарш і накриваємо третьою. А ось тепер беремо фарш, викладаємо його зверху і знизу на нашу заготовку котлети і обмащуємо їм боки (боки можна і не обмазувати).

котлети

Добре обмочуємо нашу котлетку в збитій крашанці і смажимо на попередньо розігрітій сковороді на середньому, навіть повільному вогні. Наприкінці котлети потрібно трохи протушити під закритою кришкою. Вафельки набухають і за рахунок цього котлетки "піднімаються".

Ось так можна приготувати смачні та красиві формовані котлети, вафельні коржі в них навіть не відчуваються, так що вафлі будуть своєрідною начинкою.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 07 00



.




Alex   добавлено  2013-08-22 18:07:35

Поясніть, будь ласка, що таке крашанки?A



Admin   добавлено  2013-08-23 22:44:27

Крашанки - это на русском языке - яйца, а в приготовлении - куриные яйца.





всего записей 2   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *