Консервовані баклажани, взимку схожі на гриби..


баклажан

Для консервування баклажанів робимо маринад:
- 1,5 стаканів води
- 0,5 стакана уксусу
- 1 столова ложка солі
- 1 столова ложка сахару
Маринад прокип'ячуємо.
Вкинути в маринад гілочку кропу і перець горошок для аромату, після чого виключаємо.
Далі 5 або 6 баклажанів вкинути в солону кип'ячу воду на 10 хвилин. Пробуємо виделкою,
щоб легко проходила, але баклажани не повинні розваритись.
Дістаємо овочі, даємо щоб стекла вода, охолоджуємо і розрізаємо вздовж.

Потім накладаємо в літрову банку, заливаємо крутим маринадом і стерилізуємо 10 хвилин.
Банки повинні також бути стерильні.

Зимою до столу робиться такий салат:
- ріжемо кусочками баклажани, добавляєм багато моркви та цибулі перетертої,
трохи часнику, приправи "мівіна",(можна без неї)
Перемішуємо з майонезом.
Смачний салат, як гриби!

Смачного!

2011 10 10




.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *