Солоні консервовані баклажани.


Для шанувальників страв з баклажанів, викладено три рецепти приготування смачних заготовок на зиму, та вживання відразу, після приготування. Страви придатні для щоденного вживання, а також на свята. Головною умовою є видалення гіркоти, тому на цей пункт потрібно приділити особливу увагу, та добре вимочувати і віджимати, тоді страви будуть дуже смачні.

Перший рецепт засолювання баклажанів.


Перед засолюванням баклажани миють, бланшують, виймають з води і виделкою проколюють у кількох місцях.
На ніч кладуть на похилу дошку під гніт.
Звечора готують розсіл на 4 літри води : 1,5 стакана солі кип’ятять, потім охолоджують.
Вранці баклажани нашпигувати часником, складають у каструлю і заливають розсолом, потім прикривають кружком, на який кладуть гніт.
Перед подачею до столу нарізають, додають цибулі, поливають олією.

Ще один рецепт солоних баклажанів.


У кип’ячу cольону воду кидають сині, кип’ятять 10-15 хвилин, витягують із розсолу, розрізають по довжині, складають на стіл під гніт, поки не збіжить гіркота.
Потім піджарюють цибулю з олією, моркву потерти, добавить перець і часник.
Скласти щільно в каструлю під гніт.

Третій рецепт приготування баклажанів.


Підготовлені баклажани відварить у солоній воді ,розрізати вздовж, потримати під гнітом кілька годин і начинити натертим часником.
Скласти у посуд, залити огірковим розсолом.

На 2 кілограми баклажанів беруть 3 головки часнику.
Для розсолу:
На 1 літр води - 2столові ложки солі.

за матеріалами сайту retsepty.com.ua
2011 12 11



Понравилась статья - поделись ссылкой с друзьями.





Всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *