Борщ із запеченого буряка.


Борщ із запеченого буряка

Що може бути краще, ніж смачний борщ? Тому раджу приготувати борщ із запеченого буряка. Цю страву готують зовсім по різному, тому варіацій досить багато, але головна відмінність борщу - це досить ситна страва, яку взагалі потрібно їсти в першій половині дня. Тому готуємо.

Інгрідієнти:

- 1 цибуля-порей,
- 1 звичайна цибулина,
- 5-6 міцних буряків,
- 2 стеблини селери,
- 2-3 чайні ложки соку з лимона,
- 100 грамів жирної (домашньої) сметани,
- жменьку подрібненого кропу,
- 5 -7 горошин запашного перцю (для специфічного смаку можна й більше),
- 1/2 чайні ложки меленого чорного перцю,
- 1 чайна ложка морської солі.

Спосіб приготування:

Розігріваємо духовку приблизно до 200 °

1) Буряк потрібно ретельно вимити і почистити, нарізати кружальцями завтовшки 3-5 мм і викласти в один шар на деко.

2) Поставити деко в розігріту духовку і запікати до готовності хвилин 25-30.

3) Цибулю-порей, почищену цибулину і селеру крупно нарізати, відправити в каструлю, додати духмяний перець, залити літром холодної води і зварити бульйон.

4) Щіпку солі потовкти у ступці з дрібкою чорного перцю та присипати цією сумішшю буряк.

5) У готовий бульйон потрібно додати лимонний сік, кріп, сіль і перець.

6. Запечений буряк нарізати тонкими смужками, викласти на дно супової миски, залити бульйоном, додати сметану.

Борщ із запеченого буряка смачно їсти з чорним хлібом.

сайт retsepty.com.ua 2013 01 14



.




Stands back from the keyboard in ameemzant! Thanks!



всего записей 1   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *