Як приготувати холодець.


Рецепт приготування холодцю у кожної господині свій, але на столі він займає одне з провідних та незмінних місць разом з м'ясними салатами та іншими стравами, без яких частування втрачає свій сенс. Тому готувати холодець доводиться часто, а самий простий та надійний спосіб приготування читайте далі.

Холодець готують так:

Звечора замочують м'ясо, яке вже порубане на великі куски. Великі тому, щоб було якомога менше дрібних кісточок. Це повинні бути свиняча ніжка, м'ясо куряче, краще півень. Додати ще можна свинячий хвіст, куряче чи свиняче м'ясо без кісток для наповнення. Воно повинно вимочуватись приблизно 8 годин, після чого м'ясо потрібно добре промити.

В каструлю ложать м'ясо, заливають водою, щоб вана гарно покрила його. Додають цибулину цілу та морквину для кольору.
Варити потрібно холодець на маленькому вогні приблизно 6 - 7 годин.
Постійно потрібно знімати піну на протязі варки, та наприкінці додати лавровий лист та перець горошок.

Коли м'ясо зварилось, тобто кістки легко відділяються від м'яса, його викладають в миску і повністью відділяють від кісток.
В кожну мисочку потрібно покласти мелений, або роздавлений часник, не багато!
Подріблене м'ясо також викладають в мисочки і все заливають теплим бульйоном.

Коли холодець захолоне, його прикрашають зірочками із звареної моркви, притрушують перчиком і подають до столу.

Щоб приготувати біля семи порцій холодцю, потрібно взяти одну свинячу ніжку, краще передню, половину тушки півника, або з півкіла свинячого м'якиша, одну цибулину, дві морквини, дві середні головки часнику та сіль і перець за смаком, приблизно 6 літрів води. Смачного холодцю!

сайт retsepty.com.ua2011 11 10


Понравилась статья - поделись ссылкой с друзьями.





Всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *