Рецепт солоних зелених помідорів.


Для любителів Української кухні знадобиться цей рецепт солоних зелених помідорів. А також для тих, хто не встигає восени переробити ввесь врожай помідорів, а морози вже близько.

Потрібно відібрати помідори середніх розмірів, по можливості одинакових розмірів, які ще не покрасніли, звичайно не пошкоджені. Далі очистити їх від плодоніжок та добре промити в проточній воді. Далі потрібно викласти помідори в бочечку, або емальовану каструлю, перекладаючи їх прянощами. А саме - кріп, зеленою петрушкою, дрібно порізаним хріном, корінням та листям селери, вишневими листочками, при бажанні - часником, дехто ще кладе мішечок з цупкої тканини з гірчичним насінням.

Все це залити провареним, процідженим та вихолонувшим розсолом, та поставити для бродіння на 14 - 15 днів.

Після періоду бродіння, тару з солоними зеленими помідорами потрібно занести в прохолодне місце на зберігання.

Склад: На 10 кг. помідорів, потрібно взяти 5 - 6 літрів води, 3/4 стакана солі, 150 - 200 гр. прянощів.

Правильно заготовлені солоні помідори повинні бути крепкими, та мати приємний кислувато - солоний присмак.

сайт - retsepty.com.ua - 2013 01 16



.





всего записей 0   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *