Мариновані вишні.


вишня

Для маринування вишень відбираються свіжі великі м'ясисті ягоди.
На дно сухих і чистих банок місткістю 0,5 літра укладаємо спеції:
- 3 -4 горошини запашного перцю,
- один шматочок ламаної кориці
- 2 - 3 гвоздики
А потім накладаємо вишні.
Одночасно готуємо заливку.

Заливка на 10 півлітрових банок:

- 1,2 літра води
- 800 грамів цукру

Кип'ячу суміш до повного розчинення цукру і в гарячому стані фільтруємо через кілька шарів марлі.
Профільтрований сироп доводимо до кипіння і додаємо 140 - 150 мл 9%-го оцту.

Гарячим маринадом (80 - 85 градусів) заливаємо розкладені у банках вишні і накриваємо кришками.
Пастеризуюємо в каструлі з нагрітою до 60 - 70 градусів водою.
Час пастерізування півлітрових банок при температурі 85 градусів - 15 хвилин,
для літрових - 20 хвили.
Після цього закручуємо і перевертаємо банки догори дном до повного охолодження.

Дуже смачні мариновані вишні.

2011 10 12




.







всего записей 5   Оставить свой комментарий.

Login *
Text *