Квашена капуста домашнім способом
Таким способом квасити капусту дуже швидко, та й смак буде чудовим. Тому готувати бажано малими порціями, щоб постійно була свіжа.
Беруться три трилітрові банки і заповнюються нашаткованою капустою, припорошується кожен шар морквою та кмином. Моркви кладіть трохи, щоб вона не підфарбувала капусту в жовтий колір. Кмин – за смаком.
Далі заливається кожна банка літром звичайної води з криниці (чи з-під крана) з розчиненими 2 столовими ложками солі. Закривається чистою марлею і ставиться для заквашування, періодично протикаючи шари довгою паличкою для виходу газів. Через три дні в кожну банку додається столова ложка цукру.
Коли капуста осяде, прекладіть її з трьох банок в дві – якраз виходить потріба кількість.
Заквашена таким способом капуста виходить біленькою, хрусткою і дуже смачною – навіть розсіл можна пити як сік. А оскільки вона у вас довго не затримається, то готуйте її раз за разом – у міру з’їдання.