Гарбузове варення з курагою
Як не дивно, але і це варення приготовлено з гарбуза. Додані туди курага і лимон створюють дуже приємний смаковий ефект.
Інгредієнти для приготування варення: – 1 кг очищеного гарбуза,
– 300 г кураги,
– 300 г цукру,
– 1 лимон,
– 2 склянки гарячої води,
– 2 чайні ложки пектину,
– 2 зірочки анісу.
Нарізану кубиками курагу на 30 хвилин залити гарячою водою. Очищений гарбуз розрізати на кубики 1х1 см. Лимон розділити на 4 частини, потім кожну з них – на тонкі поперечні скибочки разом з шкіркою.
Воду, в якій була замочена курага, злити в окрему ємність, додати цукор і нагріти, помішуючи, до утворення прозорого сиропу. Всипати в нього підготовлені гарбуз, курагу, лимон і аніс. Варити на повільному вогні близько 50 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. Пектин змішати з 1 чайною ложкою цукру, всипати в варення і варити 2 хвилини. Розкласти по банках і прибрати на тиждень в холодильник. Через тиждень, гарбуз просочиться смаком кураги, і варення стане абрикосовим!