Гарбузове варення з імбирем та мандаринами
Варення з гарбуза відомо далеко не всім. І дуже даремно – адже це варення володіє вельми незвичайним смаком, який приємно здивує вас і ваших близьких. Тому якщо ви раніше не пробували це варення, обов’язково спробуйте! Гарбузове варення – одне з самих незвичайних саме по собі. Але це варення з гарбуза з мандаринами і імбиром здивує багатьох господинь.
Інгредієнти:
– 1 кг м’якоті гарбуза,
– 4 лимона,
– 0,5 кілограма мандаринів,
– 4 см свіжого імбиру,
– 1 кг цукру,
– насіння кардамону,
– 1,5 столові ложки топленого масла.
Нарізаємо гарбуз невеликими кубиками. Додаємо тонко нарізаний імбир, 250 грамів цукру, цедру 1-го лимона. Даємо настоятись під кришкою 12 годин.
Потім варимо на слабкому вогні неочищені мандарини в 2 літрах води протягом 1 години. Охолоджуємо. Нарізаємо мандарини часточками, видаляємо кісточки. Рідина залишаємо. Віджимаємо сік лимонів в окрему ємність. Залишки від лимонів дрібно нарізаємо, варимо на повільному вогні під кришкою в мандаринового відварі 30 хв. Варимо без кришки ще 15 хв. Пропускаємо відвар через дрібне сито. Отриману рідину переливаємо в каструлю. Додаємо сік лимонів, часточки мандаринів, справжній гарбузові кубики. Доводимо до кипіння. Додаємо щіпку насіння кардамону, варимо на слабкому вогні 30 хв. Додаємо 750 г цукру, варимо до готовності. Додаємо топлене масло. Розливаємо варення по стерилізованим банкам, закриваємо.