Квашена капуста без добавок
Хрустка капустка без всяких прискорювачів бродіння, оцтів, водних розсолів. Тільки сік капусти, яблук і моркви! Рецепт не складний, тому спробуйте. Зате смак чудовий.
Для приготування квашеної капусти без добавок – візьміть:
– Капуста – 2 кілограми.
– Морква – 2 штуки.
– Яблука – 2 штук.
– Сіль – 5 чайних ложок.
Знімаємо з капусти некрасиві листочки. Ріжемо ножем або шаткуємо на шатківниці.
Моркву потрібно натерти на тертушкі, чи кухонному комбайні, а можете порізат шматочками, щоб не закрасити капусту, правда це не факт, хочете – перевірте…
З яблук витягуємо сердцевинки, та на крупній тертці подрібнюємо.
Все перемішуємо. Додаємо сіль. Розім’яти капусту. Капуста потім пустить сік. У чистенькі сухі баночки кладемо на вниз – капустяний листок. Далі – всю суміш. Трамбуємо, переминаємо ще раз. Бажано дерев’яним товкачиком. Зверху кладемо капустяний лист. Ставимо в піддон або тарілочку, бо сік буде витікати. Зверху кладеться вантаж. Металевий не можна. Саме краще, знайти каміньчик валунець, який потрібно проварити, щоб очистити, потім він знадобиться ще дуже багато разів. Даді все залишаємо в теплому місці. Кухня – ідеально, якщо місце там є.
На наступний день процес бродіння піде. Капуста буде бродити та пускати сік.
Звичайно ж потрібно збирати піну, та виливати з тарілочки зайвий сік. Промивати вантаж і насухо чистою ганчірочкою обтирати.
Протикати вміст банок дерев’яною паличкою, щоб гази випустити. І так дні 2-3. Більше не бажано, щоб не перекисла.
Потім закриваємо чистою пластиковою кришечкою, і ставимо в холодильник. Вжмвати можна через тиждень.
І зверніть увагу на один важливий момент: квасити краще на повний місяць, так гарантований стовідсотковий хрускіт і соковитість.