Рецепт консервованих солоних помідорів як з бочки
Приготувати солоні помідори, щоб були як з бочки, досить просто. Такі помідори виходять неймовірно смачні, та неначе трошки газовані (за рахунок гірчиці і цукру). Якщо місце зберігання достатньо прохолодне, помідори не скисають до весни. Розсіл з таких помідорів чудово допомагає при простудних захворюваннях. Необхідно лише підігріти і пити теплим невеликими ковтками, або на похмілля – холодним. Тому від таких помідорів потрійна користь.
Для приготування солоних помідорів як з бочки, знадобиться:
– Звичайно ж помідори.
– також розсіл,
– 10 літрів води,
– 2 склянки солі,
– 2 склянки цукру,
– 1 стакан гірчичного порошку,
– Аспірин з розрахунку 3 таблетки на 3-х літрову банку.
Спеціі:
– Листя смородини.
– Листя вишні.
– Корінь або листочки хрону.
– Часник та кріп.
– Солодкий перець (ратунда).
На дно укладаються спеції, потім по можливості щільненько укладаються помідори.
Розсіл (холодна вода + сіль + цукор + гірчичний порошок, гарненько перемішати), залити в банки з помідорами. Розсіл буде трішки мутний, але так повинно бути.
У кожну банку зверху покласти таблетки аспірину (щоб не утворювалася цвіль). В 3-х літрові банки – 3 таблетки, в 10 літрові – 10 таблеток. Якщо тримати в погребі та вживати відразу, коли вони достатньо просоліють, то аспірину можна взагалі не класти… А якщо й покладете, то гарантовано не зіпсуються.
Закрити капроновою кришкою, для консервування, і поставити в прохолодне місце. А також приготуйте консервовані, але вже солодкі та запашні помідори…