Як маринувати гриби маслята
Спробуйте повторити рецепт маринованих маслюків з гірчицею. Маслюки виходять дуже смачними, а зерна гірчиці надають ніжний аромат і присмак.
Для приготування маринованих маслюків нам знадобиться:
– 10 літрова каструля свіжих почищених маслюків,
– 7-8 лаврових листів,
– 20 горошин чорного перцю,
– 7 горошин запашного перцю,
– 4 гвоздики,
– 2 чайні ложки зерен гірчиці,
– 2 столові ложки солі,
– 1 столова ложка цукру,
– 100 грамів оцту 9%.
Якщо гриби ще не приготовлені, тоді маслюки очищаємо від трави, листя та шкірки з шапочки. Промиваємо маслята під проточною водою.
Варимо маслюки протягом 45 хвилин.
Міняємо воду, доводимо до кипіння і додаємо всі спеції. Разом зі спеціями варимо ще 15 хвилин і зменшуємо вогонь до мінімуму.
Готові гриби разом з маринадом розливаємо по стерилізованих банках та закатуємо кришками.
От Ви маєте і ще один чудовий рецепт маринованих маслюків з гірчицею.
Можете також консервувати маслята ще простіше:
Можна варити 20 хвилин в добре підсоленій воді, гриби дуже люблять сіль.
На 1 кілограм відварених грибів для маринаду:
- 1 стакан води,
- 2 ст. ложки солі,
- 1 ч ложка цукру,
- 2 ст. ложки оцту.
- Спеції та приправи в самому кінці варіння (10 хв).