Сайт рецептів українською

Мочені яблука на зиму в банках

Мочені яблука на зиму в банках

Існують вікові традиції заготовки мочених фруктів і ягід на зиму. І сьогодні нам ніщо не заважає використовувати досвід предків. Звичайно, справжні мочені яблука на зиму готують в дубових бочках з використанням соломи та житнього солоду. Ми ж спростимо цей процес, замінивши бочку скляними банками. Повірте – все одно вийдуть смачні мочені яблука в банках.

Яблука, чисті, миті, без тріщин і червоточини, викладаємо щільно в банки, заливаємо приготовленим розсолом, закриваємо поліетиленовими кришками і ставимо в прохолодне місце.
Для розсолу: на 10 літрів кип’яченої води беремо по 120 грамів цукру та солі. Яблука будуть готові через пару місяців.

Мочені яблука “Антонівка” на зиму в банках

Яблука “Антонівка” особливо гарні для мочіння в банках. Беремо плоди середнього і дрібного розміру і щільно укладаємо в банки. Заливку готуємо змішуючи натуральний яблучний сік (25-30%) з кип’яченою холодною водою. Щоб яблука покривала заливка, зверху притискаємо їх хрестоподібно покладеними дерев’яними паличками. Заливка весь час повинна бути вище поверхні яблук на 4 – 5 сантиметрів. Банки закриваємо поліетиленовими кришками або закочує бляшаними. Гумові кільця у них перед закачуванням вкорочуємо на 1 см, для того, щоб дати вихід газам, які утворюватимуться під час бродіння.