Сайт рецептів українською

Маслюки, мариновані з медом

Маслюки, мариновані з медом

Досить цікавий спосіб консервування грибів маслюків, тому що до маринаду входить такий інгредієнт, як мед. Тому будуть маслята мариновані з медом.

Інгредієнти:
– на 2 літрову банку відварних маслюків,
– 1 лавровий лист,
– перець горошок,
– гвоздика,
– 1 столова ложка солі,
– 1 чайна ложка меду,
– 100-150 мілілітрів оцту 9%.

Процес приготування грибів:

Капелюшки свіжих грибів очистіть від шкірки, зріжте нижню частину ніжок і очистіть гриби від сміття.
Підготовлені гриби ретельно промийте і тричі відваріть по 15-20 хвилин, кожен раз повністю змінюючи воду і промиваючи гриби.
У четвертий раз налийте в каструлю води на палець вище рівня грибів, додайте лавровий лист, перець, гвоздику, сіль, мед і оцет.
Доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і кип’ятіть 1 годину, потім розлийте все в стерильні банки, закатайте, переверніть банки на кришки і укутайте в ковдру до остигання.