Маслюки, мариновані з цибулею та морквою
Гриби можна маринуват різними способами. В даному рецепті пропонується законсервувати маслюки з цибулею та морквою. Буде смачно.
Інгредієнти для маринування маслюків:
– 1 кілограм відварених грибів,
– 3-4 лаврових листка,
– 3-5 горошин чорного перцю,
– 5 горошин запашного перцю,
– 3-5 штук гвоздики,
– 2 грами лимонної кислоти,
– 1,5 столові ложки солі,
– 1 чайна ложка цукру,
– 2-3 столові ложки оцту 9%,
– кориця на кінчику ножа,
– 1 цибулина,
– 1 морквина.
Приготування маринованих маслят з цибулею та морквою:
Маслята повинні бути очищені, промиті і відварені у великій кількості води протягом 30 хвилин.
Відварені гриби викладіть в друшляк і ретельно промийте в проточній воді.
Очистіть цибулю і моркву і наріжте їх кільцями або півкільцями, протягом 5 хвилин відваріть їх в 1 літрі киплячої води.
Додайте лавровий лист, перець, гвоздику, лимонну кислоту, сіль, цукор, оцет і корицю.
В отриманий маринад викладіть відварені гриби і долийте води так, щоб вона на 2-3 см перевищувала рівень грибів.
Доведіть маринад до кипіння і варіть 10 хвилин.
Потім спробуйте маринад на смак, якщо чогось не вистачає, то добавьте.
Перекладіть маслюки разом з маринадом в заздалегідь підготовлені стерилізовані банки. Намагайтеся доливати маринад так, щоб він лився через край банки, потім щільно закрутіть кришки, переверніть банки і укутайте їх ковдрою до повного охолодження.
Зберігайте в прохолодному місці.