Зимовий салат з кабачків з томатною пастою чи помідорами
Cалат, який і сам по собі гарний буде, і при приготуванні овочевого рагу взимку також може згодитися, тому сміливо готуємо для себе таку заготовку.
Необхідні продукти для приготування салату з кабачків з томатною пастою:
– Кабачки (3 кг).
– Часник (2-3 головки).
– Гострий перець (3 стручки).
– Солодкий болгарський перець (5-7 штук).
– Томатна паста (0,2 кг) або помідор (5-7 штук середніх) або томатний сік (0,5 літра).
– Вода (0,5 склянки).
– Рослинна олія (0,5 склянки).
– Сіль (. 1,5 ст ложки).
– Цукор (1 ст ложка).
– Оцтова есенція (1 ст ложка.).
Миємо овочі. Якщо кабачки молоді, то просто нарізаємо їх кубиками. Якщо великі, то обов’язково видаляємо насіння.
Миємо солодкий перець, видаляємо плодоніжку, насіння, ріжемо кубиками.
Миємо, чистимо від насіння гіркий перець, ріжемо дрібною тонкою соломкою.
Складаємо все в одну глибоку посудину. Кладемо до овочів томатну пасту. Якщо ви взяли томатний сік, його попередньо треба виварити – кип’ятити при невеликій температурі, щоб сік уварити десь вдвічі.
Солимо, додаємо кілька горошин чорного перцю, дрібно порубаний або пропущений через прес часник.
Додаємо рослинне масло, цукор, а для гостроти можна додала червоного перцю грубого помелу. Добре перемішуємо всі овочі, тушкуємо при середній температурі до готовності (приблизно 30 хвилин, залежно від кількості овочів. У підсумку овочі не повинні бути “кашею”). Хвилин за 5 до закінчення готування в овочі додати оцет.
Готовий салат гарячим (не остуджуючи) відразу розкладаємо в вимиті і сухі банки, на кришку перед закриттям капнути кілька крапель оцту.
Закриті банки перевернути і поставити догори дном, накрити теплою ковдрою. Залишити в такому вигляді, поки не охолоне. Після консервування – зберігати, де завгодно при будь-якій температурі.