Мариновані кабачки, дуже ніжні
Цей рецепт найбільше нагадує маринування огірків: той же процес, ті ж пряності, та й результат буде дуже навіть схожим, але трохи все ж іншим. Напевно, кабачки вийдуть набагато ніжнішими від огірків, та й в банку їх більше влізе.
Для маринування кабачків порібно взяти:
– 3 кгілограми кабачків;
– 9 стаканів (250 грамових) води;
– 100 грамів солі;
– 100 грам цукру;
– 100 мілілітрів оцту (9%).
– Перець горошком, лавровий лист, кріп.
Спосіб приготування маринованих кабачків.
Кабачки краще брати молоді. Кабачки помити, нарізати довільно і розкласти по банках. Закип’ятити воду з сіллю і цукром, додати оцет і залити киплячим маринадом. Потім накрити кришкою і стерилізувати 1-літрову банку 20 хвилин.
Такої кількості маринаду вистачить на 5 літрових банок.
А потім банки закатати і укутати.