Сайт рецептів українською

Малиново-м’ятне желе

Малиново-м’ятне желе

Ще один рецепт приготування желе, ала тепер не просто з малини, а з добавлянням м’яти. Буде дуже цікавий смак.

Інгредієнти для приготування желе:
– 2 кілограми малини,
– 500 мілілітрів води,
– 3 гілочки м’яти,
– 450 грамів цукру,
– 2 столові ложки соку лимона,
– пакетик “Желфікс 2 + 1”,
– 5 банок по 300 мілілітрів.

Приготування желе:
Малину залити водою і варити 10 хвилин.

Додати 3 гілочки м’яти і варити ще 3-5 хвилин.

М’яту видалити, ягоди протерти через сито. Дати охолонути.

На 1 літру малиновою маси додати 450 грамів цукру, 2 столових ложки соку лимона і “Желфікс 2 + 1”, змішаний з 2 столовими ложками цукру.

Довести до кипіння і варити, помішуючи, 4 хвилини на сильному вогні.

Залити желе в банки, міцно їх закупорена, перевернути, дати охолонути.