Сайт рецептів українською

Баклажени консервовані на смак як гриби

Баклажени консервовані на смак як гриби

Ще один рецепт смачно приготовлених баклажанів. які на смак схожі на гриби з петрушкою..

Нам знадобиться:

  • 3 баклажани
  • 1 зубчик часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 1 ст / л винного оцту,
  • 4 ст / л оливкової олії
  • Сіль, перець за смаком

Баклажани миємо, зрізаємо плодоніжку і очищаємо від шкірки. Нарізаємо їх уздовж на пластини товщиною в півсантиметра. Посипаємо сіллю, даємо постояти з півгодини, потім промиваємо і обсушуємо.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо баклажани на змащеному олією деку протягом 20 хвилин. За цей час мінімум один раз баклажанчікі треба перевернути.

Коли м’якоть баклажанчікі стане ніжною, виймаємо з духовки і даємо охолонути. Далі нарізаємо довгою локшиною і перекладаємо в салатник.

Заправляємо олією і оцтом, подрібненим часником і петрушкою, перемішуємо і ставимо на пару годин в холодильник.