Сайт рецептів українською

Баклажани консервовані з капустою

Баклажани консервовані з капустою

Смачна заготовка на зиму, схожа на асорті – баклажани консервовані з капустою.

Потрібно взяти:

  • 2,5 кг. приготовлених баклажанів,
  • 2 кг капусти
  • 100 грамів часнику
  • 1 гірку перчину
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 склянку рослинного масла
  • 2 ст. ложки солі, набрати з гіркою
  • 2 ст. ложки оцтової есенції розвести в 2 склянках води
  • 3-4 середньі морквини.

Баклажани нарізати пластинами та побаланшіровать в підсоленій киплячій воді. Остудити, нарізати соломкою. Капусту нарізуємо тонкою соломкою. Перець також нарізаємо. Часник через часникодавку. Моркву натерти на тертці. Всі компоненти перемішуємо і залишаємо на 6 годин. Далі розкладаємо по банках та стерилізуємо, літрову банку не більше – 20 хв. Обов’язково укутати банки ковдрою.