Баклажани консервовані з капустою
Смачна заготовка на зиму, схожа на асорті – баклажани консервовані з капустою.
Потрібно взяти:
- 2,5 кг. приготовлених баклажанів,
- 2 кг капусти
- 100 грамів часнику
- 1 гірку перчину
- 1/2 склянки цукру
- 1 склянку рослинного масла
- 2 ст. ложки солі, набрати з гіркою
- 2 ст. ложки оцтової есенції розвести в 2 склянках води
- 3-4 середньі морквини.
Баклажани нарізати пластинами та побаланшіровать в підсоленій киплячій воді. Остудити, нарізати соломкою. Капусту нарізуємо тонкою соломкою. Перець також нарізаємо. Часник через часникодавку. Моркву натерти на тертці. Всі компоненти перемішуємо і залишаємо на 6 годин. Далі розкладаємо по банках та стерилізуємо, літрову банку не більше – 20 хв. Обов’язково укутати банки ковдрою.