Український борщ з м’ясом
Український борщ – це страва, яка здатна втамувати голод на довгий час, та придати організму чимало сили на весь день, тому він такий популярний в нашій країні і готують його всі. Смак борщу в кожної господині різний, але головне правило витримують практично всі – в каструлі з борщем ложка повинна стояти, або дуже повільно нахилятись, тоді він буде ситним.
Рецепт Українського борщу.
Український борщ потрібно готувати тільки з м’ясом. Звичайно краще взяти три вида м’яса – трішки яловичини, курятини та свинини с кісточкою, краще порібрину.
Для початку, звечора намочується м’ясо, та окремо квасоля.
Потім в каструлю кладуть все м’ясо та квасолю і варять на не великому вогні, знімаючи піну, щоб юшка була прозорою.
В цей час робиться зажарка:
– трохи буряка столового ( два середніх),
– кілька середніх морквин,
Все це на натерти на терці та протушити 15 хвилин, потім добавити цибулю і ще протушить майже до готовності.
В кінці добавити соус та можна сметану і довести до готовності.
А тим часом, коли квасоля і м’ясо добре проварились, додають картоплю і солять.
Коли закипіла картопля, хвилин через 10 добавляють капусту і зажарку, добавляють воду,
приправи – зелень та лавровий лист.
Знову дають закипіти і заправляють вже приготовленою зажаркою.
Все – Український борщ готовий для частування гостей та своєї родини.
Бажано в кожну тарілку добавляти повну ложку сметани, смак буде ще кращий.
Головне не забудьте про основне правило приготування борщу – зрозуміти, що це не суп! В борщі ложка повинна стояти!!!
А Ви що думаєте, Українки даремно біля плитки стоять, нехай і чоловіки допомагають!
Смачного!