Грушеве варення з апельсинами
Заготовки з груш також різняться різноманітністью, тому грушеве варення з апельсинами буде чудовим десертом для всієї родини.
Потрібно змішати мед, цукор, лимонний сік і гвоздику у воді. З груш необхідно зняти шкірку, вийняти серцевину, хвостик залишити. Груші покласти в суміш з медом, перемішати, довести до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь, закрити кришкою і варити 20 хвилин.
Інгрідієнти для приготування варення:
- меду – 165 гр,
- цукор – 200 гр,
- лимонний сік – 2 ст. ложки,
- гвоздика – 6 шт,
- груші тверді – 1. кг,
- апельсини маленькі – 4 шт,
- лимон нарізаний кружечками – 1 шт,
- листя м’яти – 4 шт,
- вода – 900 мл.
Груші шумівкою перекласти в миску, а в каструлю покласти апельсини, з яких треба зняти шкірку і білу м’якоть, довести до кипіння, апельсини варити без кришки 5 хвилин зрідка перемішуючи. Перекласти апельсини в миску з грушами. Сироп довести до кипіння, уварити 10 хвилин без кришки. Сироп вилити на фрукти, додати скибочки лимона, м’яту. Проварити 5 хвилин, охолодити.