Джем з груш
Якщо приготувати джем з груш таким способом, то він згодиться для приготування пиріжків та різних пирогів та рулетів.
Груші потрібно почистити від шкірки і серцевини. Всю гниль і биті частини груш викинути, решта залити водою (800 мл) і прокип’ятити 10 хвилин. Нехай Вас не бентежить така маленька кількість води. Шкірка, втім як і сама груша, пустить сік і рідини буде в самий раз.
Очищені груші нарізати тонкими пластинками і скласти в миску з водою і лимонним соком (щоб не почорніла). Соку додати буквально трохи. Столової ложки цілком вистачить. Далі воду з лимонним соком злити і залити грушу водою, що залишилась від варіння.
Варимо на середньому-слабкому вогні, доки груша не стане м’якою. Потім тут же в мисці подрібнюємо її в пюре і потихеньку додаємо цукор та варимо до загустіння.
Так, перевіряємо загустение таким чином: на тарілку капаємо краплю джему і дивимося, якщо не розтікається – джем майже готовий)) Як загус, додаємо лимонний сік (від вичавлених лимонів), добре перемішуємо і все, джем готовий! Заливаємо під самий верх в сухі стерилізовані банки і відразу ж закочує.
Інгрідієнти для приготування джему з груш: 6 кг. груш, 2 кг. цукру, сік 4-х лимонів, 800 мл. води.