Швидке маринування маленьких кабачків
Таким способом виходять дуже смачні мариновані маленькі кабачки. Сміливо можна спробувати заготовити і собі.
Беруться наприклад три маленьких кабачка, та чистяться, як морквинка.
Нарізаються тоненькими шайбочками та занурюються на 5 хвилин в киплячий розсіл (на 1л води 3 ст.л. солі).
Тим часом береться 10-12 зубчиків часнику (невелику голівку), пучок кропу (миється та підсушується паперовим рушником), рубається все це дрібно і перемішується.
Вкладається в банку шарами суміш часнику з кропом, потім кабачки і так кілька разів, зверху залишки часнику з кропом. Потім заливається в банку 5 ст.л. оливкової олії, змішаної з соком 1-го вичавленого лимона. Так виходить майже повна півлітрова банка. А так як кабачки пустять сік, то все якраз буде чудово.
Потім ставимо банку в холодильник, та вже через день можна вживати. Ала смачнішими вони будуть через кілька днів.