Сайт рецептів українською

Мариновані кабачки з медом

Мариновані кабачки з медом

З медом готують багато страв та консервацій, так що можна поекспериментувати, та приготувати мариновані кабачки з медом.

Спосіб приготування:
Кабачки помити і зрізати шкірку. Якщо кабачки молоді, можна робити разом з шкіркою. Нашаткувати тонесенькими кружечками.
Скласти в миску, посолити і залишити на 30 хвилин.

Готуємо маринад.
Часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, медом (якщо мед густий, розтопити його на водяній бані), оцтом, перцем і дрібно порізаною зеленню. Відмінно підійдуть кінза, базилік, естрагон, кріп, петрушка.

З кабачків злити рідину, що утворилася, віджати руками. Залити маринадом, перемішати.
Прибрати в холодильник до ранку. За цей час можна пару раз перемішати. Ось і весь рецепт маринованих кабачків!

інгредієнти:

  • 500 г кабачків,
  • 0,5 ч.л. солі.

Для маринаду:

  • 100 мл оливкової олії,
  • 3 ст.л. 5% оцту,
  • 2 ч.л. меду,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • мелений чорний перець,
  • свіжа або суха зелень