Ще один рецепт миттєвого маринування кабачків
Таким способом готують кабачки, які майже відразу можна подавати до столу, тому вони й називаються – миттьеве маринування молодих кабачків.
На кожні 500гр. молоденьких кабачків потрібно брати 0,5 ч.л соли.
Для маринаду: 100 мл оливкової олії, 3ст.л оцту, 2 чайн.ложкі меду (можна більше, не спортите), 2-3 зубчики часнику, мелений чорний перець, свіжа або суха зелень.
Кабачки помити і зрізати шкірку. А так як кабачки молоді, можна робити разом з шкіркою. Нашаткувати тонюсінькими кружечками. Скласти в миску, посолити і залишити на 30хв.
Приготувати маринад. Часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, медом (якщо мед густий, розтопити його на водяній бані), оцтом, перцем і дрібно порізаною зеленню. Відмінно підійдуть кінза, базилік, естрагон, кріп, петрушка.Можно додати ложку паприка-пасти або кетчупа. Марінад перемішати. З кабачків злити рідину, що утворилася, віджати руками. Залити маринадом, перемішати.
Прибрати в холодильник до ранку. За цей час можна пару раз перемішати. Поставити в холодильник на 5 – 8 годин, та можна вживати.