Консервована зимова капуста з баклажанами
Рецепт асорті з капусти. Така капуста з баклажанами може у Вас зберігатися всю зиму.
Склад для приготування:
- баклажани – 1 кг;
- капуста свіжа – 1 кг;
- морква – 300 г;
- часник – 10 зубчиків;
- перець гострий – за смаком;
- перець чорний горошком – 10 шт.;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- оцет 9% – 0,5 склянки (або за смаком).
- Сіль та оцет остаточно можна відрегулювати по своєму смаку.
Спочатку потрібно приготувати баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани не переварились. Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і всі однаково проварились. Коли баклажани зваряться, викласти їх в миску і остудити.
В цей час, свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику миску, а моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти.
Приготувати гострий перець та часник. Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часничницю. Потім часник та гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати.
Остиглі баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 см.
Нарізані баклажани додати в миску до інших овочів, додати сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі та оцту. Перекласти баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими, тому щопробу можна знімати вже через тиждень.