Сайт рецептів українською

Консервована зимова капуста з баклажанами

Консервована зимова капуста з баклажанами

Рецепт асорті з капусти. Така капуста з баклажанами може у Вас зберігатися всю зиму.

Склад для приготування:

  • баклажани – 1 кг;
  • капуста свіжа – 1 кг;
  • морква – 300 г;
  • часник – 10 зубчиків;
  • перець гострий – за смаком;
  • перець чорний горошком – 10 шт.;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • оцет 9% – 0,5 склянки (або за смаком).
  • Сіль та оцет остаточно можна відрегулювати по своєму смаку.

Спочатку потрібно приготувати баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани не переварились. Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і всі однаково проварились. Коли баклажани зваряться, викласти їх в миску і остудити.

В цей час, свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику миску, а моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти.

Приготувати гострий перець та часник. Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часничницю. Потім часник та гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати.

Остиглі баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 см.

Нарізані баклажани додати в миску до інших овочів, додати сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі та оцту. Перекласти баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими, тому щопробу можна знімати вже через тиждень.