Сайт рецептів українською

Як приготувати домашні голубці

Як приготувати домашні голубці

Рецепт приготування домашніх голубців досить простий, тому кожен зможе приготувати цю смачну та корисну страву, яка надасть різноманітності будь-якому столу. Не секрет, що готують голубці не лише на свята, а також на кожен день. Дуже зручно витягнути з морозилки вже приготовлені заготовки та приготувати за кілька годин для обіду, чи вечері. На скільки мені відомо, не смакують цією стравою лише ті, що не їдять купусту, але і такі проблему можна вирішити, замінивши її виноградним листям, або листям савойської капусти. А начинка для голубців може бути досить різноманітна, сама форма також. Але ми приготуємо голубці з свинним м’ясом, вони самі смачні!

Саме головне – вибрати капустину такого розміру, листочки якої відповідатимуть розмірам готового виробу. Тут одні полюбляють великі, інші – маленькі, кому що подобається. Також листя капісти потрібно правильно підготувати, щоб не спортити загальний смак. Для цього з капусти зрізають третину качана, потім положити в киплячу воду, відразу вимкнути підігрів каструлі, та зачекати повного охолодження. Після цього потрібно розібрати качан капусти на окремі листочки, які будуть вже готові для скручування.

Далі на внутрішню сторону листочка накладають приготовлений фарш та закручують, починаючи з товщої сторони листочка, формуючи потрібну форму трубочки, або конверта, кому що подобається. Потім на дно каструлі покладіть великий капустяний листок, на який викладайте всі приготовлені голубці. Далі заливаєте маринадом та тушкуєте до тих пір, доки не звариться листя капусти, а взагали приблизно півтори години на маленькому вогні.

Фарш для голубців.

Для фаршу можна вяти комбінований варіант м’яса з яловичини та свинини порівну, але найкраще робити зі свинини. Також краще купити кусочок м’яса на базарі та дома перемолоти, ніж вже перемелений фарш, так Ви знатимете що ви вживаєте. Добавкою в фарш буде рис та спеції. Звичайно варіант економ з пропорціями 70% рису та 30 м’яса придатний для різних дієт, але ж ми готуємо справжні голубці, тому рису беремо 100 грамів та 500 грамів м’яса та ніякого желатину та добавок – для своєї ж родини готуємо.

Тому рис відварюємо, а м’ясо перепускаємо на фарш, потім все змішуємо зі спеціями та солимо, добавляємо мелену цибулю, та мелену моркву ( кому подобається) – і суміш готова для виробництва голубців.

Для тушкування в каструлі, потрібно взяти трохи води, приблизно стакан, та взяти 200 грамів сметани, або молока, дві ложки томатноі пасти, перемішати та підсолити и можна добавити трішки меленого лаврового листя, та цим залити голубці в каструлі, при потребі довести водою до верху, та покрити капустяним листочком голубці зверху, і все це тушкувати.

Всі інгредієнти для приготування голубців домашніх з м’ясом.

На 500 грамів м’яса, взяти 1 кг капусти, 100 гр ріпчатої цибулі, можна взяти 100 гр моркви, але ми робимо без неї, рослинна олія, 200 гр сметани, або молока, 100 гр томатноі пасти, сіль, перець, мелене лаврове листя – за смаком.

Ось так можна приготувати смачні домашні голубці з м’ясом. Смачного!!!