Маринований перець з естрагоном
Це досить простий спосіб маринування перцю, але досить смачно виходить. Так що готуйте маринований перець з естрагоном.
Перед маринуванням у перцю видалити плодоніжки і насіннєві коробочки з насінням. Очищений перець бланшувати в киплячій воді 2-3 хв, злегка охолодити водою. Бланширований перець стає м’яким, і його можна щільніше укласти в банки. Якщо перець маринують в цілому вигляді, то при укладанні в банку його потрібно сплющувати і ставити вертикально, притискаючи до її стінок, щоб було менше вільних проміжків.
При маринуванні перцю в різаному вигляді його розрізати на 3-4 поздовжні часточки і також укладати в банки вертикально. Прянощі укладати на дно банки в такій же кількості, як і для інших овочів. Рекомендується в кожну банку покласти 2-3 зубчики часнику, розрізані впоперек на 3-4 частини. Пряності кладуть як в свіжому, так і в сушеному вигляді.
У свіжому вигляді прянощі покласти в наступній кількості:
- 2 г листків хріну,
- 5 г зелені кропу,
- 0,2 г насіння кропу,
- 2 г свіжої зелені петрушки,
- 0,2 г перцю червоного стручкового,
- 0,2 г лаврового листа,
- 2 зубчики часнику,
- 1,5 г зелені естрагону.
Для заливки перців, покладених в банки, приготувати маринад, містить на 1 л води 40-70 г солі, 50-80 г цукру, 60-100 мл 9%-ного столового оцту. Пів-літрові банки перцю пастеризувати при 90 ° С протягом 20 хв, літрові – 25 хв.