Помідори консервовані без солі
А так можна зробити заготовку на зиму з помідорів без солі. Закривати рекомендовано в півлітрові банки, тому що буде дещо схоже на салат. А взимку відкривається банка, висипається вміст в тарілочку, добавляється соняшникове масло – і всі смаки літа на Вашому солі!
На відміну від солоних помідорів, в такому рецепті сіль взагалі не використовується.
Потрібно старанно помити та перебрати помідори та зелень.
Потрібно: помідори нарізати скибочками. Солодкий перець нарізати кільцями, дрібно нарізаною петрушкою та кропом.
В банку кладемо помідори шар за шаром, та пересипаємо зеленню. Струшуємо банки, щоб більше влізло, але не потрібно придавлювати, щоб не було каші.
Потім банки потрібно пастерізувати 15 хвилин, та закатати кришками. Взимку виходять натуральні помідори.