Як засолити помідори на зиму
Ще один рецепт, як засолити помідори на зберігання. Такі помідори будуть смакувати до столу, на якому багато м’ясних страв, та частування. А про розсіл – навіть мови бути не може!
Засолювати краще всього бурі та розові помідори, тому що червоні та надто стиглі будуть сильно репатися, що не бажано.
Плоди бажано відсортувати за зрілістю та розміром. Зелені помідори повинні бути не менш ніж 3 см. в діаметрі.
Старанно помиті помідори, викладають в підготовлену тару, перекладаючи спеціями та заливають розсолом. Далі все робиться так само, як і при засолюванні огірків.
Розкладка:
- 100 кг. помідорів
- 3,5 кг. кропу
- 1 кг. листя чорної смородини та хрону
- 50 грамів червоного гіркого перцю
- 100 грамів часнику
- 4 стакани (200гр.) солі.
В результаті, засолені помідори повинні бути трішки кислуватими, з ароматом спецій.