Сайт рецептів українською

Солоні бочкові помідори з гірчицею

Солоні бочкові помідори з гірчицею

Цей рецепт також показує, як приготувати солоні помідори з гірчицею, замочені в бочкі. Як не дивно, але існує дуже багато поціновувачів справжньої бочкової консервації, яка біль корисніша, ніж маринування.

Приготовлені та не зовсім достиглі помідори, зложити в бочку, відро чи каструлю, перекладаючи свіжим листям чорної смородини. На дно також потрібно покласти листочки смородини.

Приготувати розсіл, та добавити в нього цукор, сіль, лаврове листя, перемелений червоний та чорний перець. Все перекип’ятити, та остудити. Потім добавити суху гірчицю.

Все перемішать, та дати відстоятись. Коли розсіл стане прозорим та ледве жовтуватим, залити ним помідори. Зверху, як звичайно, потрібно покласти суконну тряпчину та гніт.

Розкладка:

  • Відро води,
  • 2 стакана цукру,
  • 12 – 15 листочків лаврового листя,
  • 100 грамів сухої гірчиці,
  • перець гіркий та духмяний по 1 чайній ложці,
  • листя червоної смородини.