Цукати з вишень
Ще один спосіб заготовки для всієї родини – цукати з вишень. Також потрібно попрацювати, але на виході буде дуже смачна страва.
Для цукатів бажано брати вишні сорту “Шпанка чорна”. Потім потрібно звільнити вишні від плодоніжок і кісточок. Далі 200 г цукру залийте склянкою холодної води, поставте на помірний вогонь і варіть, помішуючи, до тих пір, поки сироп не закипить. Як тільки він закипить, потрібно опустити в нього вишні і дати постояти 2-3 дні.
Потім викласти вишні на друшляк, та помістити його над каструлею з сиропом. Коли з вишень стече весь сироп, додайте туди ще третину цукру, що залишився і прянощі. Доведіть сироп до кипіння і знову опустіть в нього вишні, та залиште на 2-3 дні.
Повторити потрібно так 4-5 разів. А в останній раз залиште вишні стояти в сиропі протягом 2 тижнів. Після цього викладайте вишні в друшляк і дайте сиропу повністю стекти. А потім потрібно розкласти їх на деку та підсушити в духовці при температурі 35 ° С. Готові цукати обваляйте в дрібному цукрі, та смакуйте цими ласощами.
Інгрідієнти для приготування цукатів: 1,5 кг вишні без кісточок, 1 кг цукру, 1 склянка води, 2 гвоздики, 1 паличку кориці.