Ще один спосіб приготування варення з вишень
Спосіб приготування:
1) Необхідно відібрати цілі та непошкоджені ягоди. Потім промити їх та просушити. Після цього потрібно видалити кісточки з вишень.
2) Далі потрібно приготувати з води і цукру-піску цукровий сироп. Для цього в каструлю всипати цукор-пісок і залити водою. Потім суміш поставити на вогонь і закип’ятити, цукор повинен повністю розчинитися.
3) У приготований сироп потрібно покласти вишні без кісточок. Варити варення з вишні необхідно до готовності за один раз.
4) Підготувати для варення скляні, найкраще літрові або півлітрові банки. Для цього їх треба промити, потім простерилізувати і просушити в духовці.
5) У сухі банки скласти варення з вишень. Закладати варення потрібно ще гарячим. Після цього покласти на шийку банки кружечок з білого паперу, або присипати цукром і закрити кришкою з пластмаси.
6) Зберігати таке варення краще в прохолодному підвальному приміщенні.
Інгредієнти:
- 1 кг вишень,
- 1 кг цукру-піску,
- 1 склянка води очищеної.