Компот із яблук
А так можна приготувати смачний компот із яблук, який взимку буде, як знахідка.
Яблука сорту “Білий налив” вимити і щільно скласти у трилітрові банки до шийки (корінці не обривати). Банку залити окропом, накрити кришкою і прикрити ковдрою або старим одягом. Через 10 хв. воду злити, яблука укутати.
Зі злитої води зварити сироп із розрахунку: 1 скл. цукру – на 1 банку. Сироп закипятити і залити ним яблука, банки закрутити і вкутати. Перед тим як зварити сироп, трохи води можна злити. Але щоб не втрапити в халепу, воду можна не зливати, а сироп, що залишився, використати для для приготування звичайного компоту. Аналогічно готується компот із яблук сорту “донешта”, тільки їх потрібно різати скибочками, попередньо видаливши серцевину (шкірку зчищати не потрібно).