Сайт рецептів українською

Варення з райських яблук

Сама назва таких фруктів вже говорить про те, що вживати їх корисно та потрібно. А зберегти такі фрукти можливо, якщо приготувати варення з райських яблук.

Склад:

  • на 1 кілограм яблук,
  • 1,5 кілограм цукру,
  • 1 склянка води.

З райських яблук коротко обрізати хвостики, плоди потрібно наколоти кілька разів голкою, пробланшувати у киплячій воді 1-2 хвилини та швидко охолодити.

Приготувати цукровий сироп і залити ним яблука та закип’ятити, відставити на кілька годин. Потім варити яблука, поки вони не стануть напівпрозорими. Готове варення витримати в прохолодному місці не менше доби, а потім розфасувати по стерильних сухих банках.