Як приготувати повидло з яблук
Для такої заготовки як повидло з яблук, особливого пояснення не потрібно, його просто потрібно готувати та частувати яблучним повидлом всю родину та гостей.
Початкові інгредієнти для повидла з яблук:
- вода – 400 мл,
- яблука – 2 кг.
- цукор – 1,5 кг.
Яблука вимийте та обсушіть.
Потім розріжте на четвертинки і видаліть серцевину.
Укладіть скибочки яблук в великий емальований тазик, влийте воду і поставте варитися на середньому вогні. Періодично помішуйте.
Як тільки яблучна маса перетвориться у кашку, зніміть з вогню та остудіть.
А тепер потрібно все перетерти через сито.
Додати до маси цукор: на 1 кг яблучної маси – 800 г цукру.
Далі перемішайте і поставте варитися, помішуючи, до зникнення пінки (хвилин 15, так як маса може пригоріти). Перекладіть яблучне повидло в сухі банки і закрийте кришками, та винесіть у прохолодне місце на зберігання.