Дуже смачне варення з яблук
По такому рецепту варення з яблук потрібно робити більше, тому що всім дуже сподобається. вживати його можна з млинцями, та класти в пироги для випічки.
Для цього виду яблучного варення, потрібно брати приблизно 300 грамів цукру на 1 кілограм яблук.
Яблука потрібно очистити від шкірки і серцевини, порізати на невеликі дольки. А потім 1 кг таких часточок засипати цукром (для прикладу, можна брати на 3 кг нарізаних яблук, 1 кг цукру). Така суміш повинна вистояти в каструлі 8-12 годин, для розчинення цукру. Але іноді потрібно помішувати, щоб швидше та краще розтануло.
Далі потрібно поставити на невеликий вогонь. А коли закипить – проварити 5 хвилин і розкласти в стерильні банки.
Закатати залізними кришками.