Смачне полуничне варення
Полуниця асоціюється з багатьма речами, але в данному випадку, мова буде йти про те, як приготувати полуничне варення і нічого такого…
Вам знадобляться середні та маленькі ягідки однакової зрілості, але бажано одного розміру. Ягоди добре промити, гострим ножиком, щоб не пошкодити ягідки, видалити плодоніжки. Покласти ягоди в каструлю і засипати цукровим піском. Залишити годин на 5-8. Каструльку струснути пару раз так, щоб цукровий пісок добре розподілився між ягодами. Через 5-8 годин додати воду і поставити на вогонь, щоб цукор повністю розтанув і вміст закипів. Відразу по закипанні зняти з вогню і дати охолонути. Після повного охолодження поставити ще раз на вогонь і дати закипіти, потім зняти з вогню і остудити, і так кілька разів, поки сік варення не загусне, приблизно 5 разів.
Далі варення можна так вживати, або розложити гарячим в підготовлені банки, та залишити на зиму.